top of page

Suositukset

 

"Kiitos puheen pitämisestä! Vielä tänäänkin keskusteltiin, miten ihana ja koskettava puheesi oli."

* * *

"Puheesi juhlassa oli todella loistava. Upeasti mukaansa tempaavalla intensiteetillä kiehdoit ja vedit mukaan "kaveria ei jätetä" -teemaan."

* * *

"Minna has been a mentor for our startup for about six months. Prior to our collaboration, my experience in startup leadership was quite limited. During this time, Minna has significantly helped me to develop the right mindset and confidence necessary for effective leadership. She has been instrumental in guiding us to navigate gender biases and lead diverse teams with impactful synergy.

 

Her expertise in negotiation and steadfastness in decision-making has been invaluable. What stands out most about Minna is her ability to structure challenges and solutions effectively, helping to pinpoint areas of focus during critical periods. She has readily utilized her experience, network, and time for the benefit of both myself and the company.

 

Though we are an early-stage startup, we have already achieved meaningful progress, and I firmly believe Minna's role has been crucial in this journey. I am deeply appreciative of her support and look forward to our continued collaboration. Minna is a strong, honest, and determined mentor, and I highly recommend her to those seeking guidance in the startup ecosystem."

* * *

”Iso kiitos mentoroinnista! Selkiytti omia visioita, kun oli mahdollisuus tarkastella itseä ulkopuolisen silmin.”

* * *

”Olen saanut Minnalta uusia ajatusmalleja ja konkreettisia keinoja, joiden avulla elämässä on helpompi päästä eteenpäin ja selvitä hankalistakin tilanteista. Minnalla on timanttista osaamista ja innovatiivisia näkemyksiä bisneksen eri osa-alueista, kuten myös siitä, miten elää enemmän omannäköistä elämää paremmissa tunteissa.”

* * *

Osaamisalueeni

Luonnossa vallitsee tasapaino ja niin on oltava liiketoiminnassakin. Osaamiseni koostuu elementeistä, joita kaikkia tarvitaan - kuten tulta, ilmaa, vettä ja maata.

Fire

TULI - Markkinointi, brändäys, viestintä

Loistava idea valaisee kuin tuli, jota ilman maailma olisi kylmä ja pimeä. Erityisosaamiseni ovat sissimarkkinointi, sisällöntuotanto, rohkeus, heittäytyminen, innostuminen ja innostaminen. Rakastan kirjoittamista ja tarinoita.

Saavutukset ja palkinnot:

Yli 200 artikkelia Ei mitään Rimpuloita -blogissa

 

Erityismaininta Suomen Paras Yritysblogi - kilpailussa 2014.

Paras messuosasto Turun Yhdyskuntatekniikkamessuilla 2015.

Mesoaja Gaala Vuoden Messuosasto finalisti 2020.

 

Mukana näissä kirjoissa:

Esimiehestä johtajaksi. Ohjeita kohtalotovereille (Hirvikorpi ja Parkkinen 2014): s. 102-105.

 

Innovaatiohöttö hemmettiin. Tarinoita mielenmalleista ja kulttuurinmuutoksesta (Keinänen 2015): s 56-58.

Työ, treeni & elämä. Superpomojen 24 tuntia (Kormilainen 2016): s. 103-115.

Järvi_2

VESI - Tiiminrakennus ja johtaminen

Kasvi kasvaa ja tiimi kehittyy, kun sitä kastellaan. Hyvä tiiminrakentaja tarjoaa ryhmälleen oikean määrän vettä niin, ettei kukaan huku eikä kuivu.

Saavutukset:

 

HHJ PJ

83 henkilön, miljoonayrityksen toimitusjohtajana 6,5 vuotta. 18 vuoden kokemus yrittäjyydestä lähietäisyydellä.

Case Dream Team: Avoimella haulla muodostettu johtoryhmä, jossa oli edustus joka osastolta. Vaihtuva puheenjohtajuus ja kokouspaikat (esim. metsä) ja motivoituneet ihmiset, koska hakivat itse mukaan.

 

Palautekeskustelut: Vain neljä kysymystä: Mitä kuuluu, Mitä olet tehnyt, Mitä aiot tehdä ja Kuinka voin auttaa. Kukaan johdosta tai alaisista ei halunnut palata vanhaan malliin.

Visio, missio ja strategia: Tarinoittamisen kautta 70-80 % koko henkilöstöstä osasi tutkimuksessa nimetä vision, mission ja arvot.

Aktiivisesti mukana oppilaitosyhteistyössä.

Ilma_5

ILMA - Talous

Kassa on yrityksen happi, jota ilman ei voi elää. Vahvuuksiini kuuluu rauhallinen ja käytännönläheinen ratkaisukyky sekä kokonaisuuksien ja ison kuvan hahmottaminen. Käytän luontevasti eri rahoitusinstrumentteja.

Saavutukset:

Johtoryhmän puheenjohtajuus: mittarointi, tunnuslukujen asettaminen ja seuranta.

 

Rahoitushakemukset 100%:n läpimenolla (Ely, Tekes, Business Finland).

Yhdeksän tilinpäätöstä.

11 vuotta pääkirjanpitoa.

Controllerina toimiminen, operatiivisten laskelmien ja budjetin laadinta ja seuranta.

Maa_2

MAA - Sopimustekniikka ja neuvottelutaidot

Hyvä sopimus on kuin tasainen maa, jolla seistä tukevasti. Huono sopimus voi nielaista yrityksen mennessään. Pystyn näkemään sopimusten porsaanreiät ”otsalla”.

Saavutukset:

18 vuotta B-to-B -sopimustekniikan hallintaa. Pystyimme luopumaan päivittäisistä lakimiespalveluista.

 

Sopimusneuvottelukumppaneita: Fortum, Stora Enso, Metsä Group, UPM, Valmet Automotive, Fazer, Valio, Posti.

Picture1.jpg

The Fifth Element  - Inhimillisyys ja henkisyys

Kun kaikki ei mene putkeen: somekohu, kassakriisi, henkilökohtainen tragedia, lomautuslapun ojentaminen, työsuhteen purku tai ristiriitojen sovittelu työpaikalla, been there, done that.

Viidettä elementtiä tarvitaan, kun pitää tehdä kovia päätöksiä tai olla pehmeä ja läsnä. Kuljen vierellä, kuuntelen, autan löytämään ratkaisun.

En jätä yksin.

Saavutukset:

Monessa sopassa keitetty.

Merkityksellinen yhteistyö on iloa, vastuuta ja yhdessä kasvamista.

Ota yhteyttä! minna@minnapatosalmi.fi  040 5090 771

bottom of page