top of page
  • Writer's pictureminnapatosalmi

Johtaja, älä häpeile sillisalaattiasi!

Eräs aihe tuntuu mietityttävän monia johtajia tai pomppaa mieleen jossain kohtaa uraa: en osaa mitään yhtä asiaa kunnolla, vaan kaikesta vähäsen, osaamiseni on sillisalaattia. Tämä tunne voi iskeä ennen uraa, sen aikana tai sen jälkeen, jopa useassa kohtaa.


Jos ajatusleikki menee liian pitkälle, voidaan päätyä tilanteeseen: ”En osaa mitään ja toivottavasti kukaan ei huomaa.” Pahimmillaan epävarmuutta alkaa peitellä kyseenalaisin keinoin äksyilemällä, käskyttämällä tai vetäytymällä.


Johtaja, älä häpeile sillisalaattiasi.


Ja tästä lähtien kutsutaan sitä hedelmäsalaatiksi, koska se kuulostaa paljon herkullisemmalta. Ole siis ylpeä hedelmäsalaattiosaamisestasi, sinun kuuluukin tietää vähän kaikesta.


Jos tietäisit yhdestä organisaatiosi asiasta kaiken, se voisi muodostua asiatuntijoillesi rasitteeksi. Olethan palkannut asiantuntijat, koska he tietävät tietystä asiasta, jos eivät kaikkea, taatusti enemmän kuin sinä. Mitä järkeä palkkaamisessa muuten olisikaan.


Sinun tehtäväsi ei ole tietää kaikesta kaikkea, vaan varmistaa, että asiantuntijoilla on parhaat edellytykset tietää, oppia ja tehdä erityisosaamisalueellaan parasta. Käytännössä tämä tarkoittaa vaikkapa johtoryhmää, jonka kanssa viedä asioita eteenpäin oikealla tasolla. Ja on ihan todella ok sanoa, että tästä aiheesta olisi hienoa kuulla, lisää, kun minun hedelmäsalaatissani näyttää olevan tätä banaania vähänlaisesti.


Sinun hedelmäsalaattiosaamisesi on uniikki, omanlaisensa, jota kellään muulla ei ole. Nautiskele sitä ylpeydellä!
44 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page